Social ansvarlighed

Social ansvarlighed

Ingen affald – ingen nye ressourcer!
Tekstilindustrien er kendt for sit store forbrug af materialer og efterfølgende affald. Processen med fremstilling af tekstiler og beklædningsgenstande fører ofte til rester, som blot bliver til affald. Hele ECONYLs regenererings system begynder med at redde affald som fiskenet, stofskrot og industriel plast fra lossepladser og oceaner over hele verden. Hos GreenGHOST bestræber vi på at anvende alle vores stofrester, som laves til hårelastikker. Målet er, at når alle produkter, der indeholder ECONYL ikke længere er nyttige for kunderne, kan de gå tilbage til trin et i regenereringssystemet. Virksomheden GreenGHOST bidrager dermed til en løsning på affaldsproblemet med bl.a. fiskenet, reducerer CO2-udslip og er med til at mindste de store truster mod livet i havet, som følge af aflagte fiskenet og plastik, der ender i verdenshavene. Det tager hundredvis af år for plastik at nedbrydes, men kan her genanvendes igen og igen. 

Emballage  
Hos GreenGHOST har vi ligeledes stor opmærksomhed på miljøvenlig forsendelse. Vores postordreposer består af bioplast, som er lavet af sukkerrør, fremstillet i Danmark. Bioplast er ligeså holdbar som almindelig plast, men forskellen er, at i stedet for at være baseret på olie og gas, så er plastfolien lavet på en base af sukkerrør. Sukkerrør vokser hurtigt og er derfor en fornybar ressource. Posen gør ingen skade for miljøet, som kan smides i skraldeposen efter brug og ender på forbrændingsanlægget. Posen fordamper og bliver til kuldioxid og vand.

Det er store mængder fiskenet, som ses på billedet, som GreenGHOST genbruger i produktionen og derved ikke ender på land eller i havet.  

I mange tilfælde ender de såkaldte ghost nets på havbunden og truer havets dyr. GreenGHOST bidrager således med en innovativ og bæredygtig løsning bl.a. i forhold til Verdensmål 13 (klimaændringer) samt Verdensmål 14 (livet i havet). Verdensmålene er med til at forberede os på vigtigheden af vores forretningsmodel og muligheden for at tage ansvar for at vores affaldsplast og fiskenet er med til at skabe udvikling og fokus på klimaproblemet.

Medieshoppen (VASAC Slagelse)
GreenGHOST’s vision er at være bæredygtige hele vejen rundt og hele tiden lede efter muligheder, der kan optimere vores virksomhedsplan med henblik på at opfylde flere af FN’s verdensmål. Det betyder også, at vi hele tiden optimerer, uden at gå på kompromis med vores produkter.

Vores hangtags, visitkort og ”tak for din ordre” er lavet af genbrugspap og produceret i Medieshoppen (VASAC Slagelse). VASAC Slagelse er et socialt arbejdsmarkedscenter under Slagelse Kommune, der henvender sig til borgere, som ikke kan opnå beskæftigelse på det ordinære arbejdsmarked på normale vilkår. Medieshoppen er en af VASACs kreative arbejdspladser, beliggende i Slagelse bymidte, og beskæftiger cirka 30 borgere med funktionsnedsættelse. De arbejder med opgaver inden for grafisk design, blandt andet tekstiltryk, storformatprint og digitaltryk.

Medieshoppen er drevet som en ganske almindelig arbejdsplads, hvor ordrebaseret produktion og salg er koblet op til både grafisk faglige- og pædagogiske læringsmål i forhold til borgernes arbejdstilbud. Der arbejdes ud fra en recoveryorienteret, rehabiliterende tilgang, som sikrer at borgeren føler sig hørt og respekteret. Medieshoppen ser mangfoldighed som et aktiv og menneskers forskellighed som en ressource.

Vi går på ingen måde på kompromis med design og kvalitet, selvom vores kollektioner er med til at tage vare på vores jord, som vi videregiver til fremtidige generationer.

Vores vision: ”At være med til at skabe bæredygtige løsninger i tekstilindustrien og være med til at skabe et renere miljø og verdenshave med fokus på livet i havet.”

FN’S verdensmål i fokus: ”For os er FN’s verdensmål vores rettesnor til en bæredygtig praksis”

Virksomhedsnavn: GreenGHOST ApS
Produktion: Portugal
Regenereringsprocessen: Italien
Grundlagt: 2019
Ledelse: Christian Berthelsen og Simone Sørensen